Hasítás

Acél termékek / Hasítás

Hasítékok vágása acél tekercsből

Lemez hasítás és vágás

A lemez hasítás egy olyan lemez vágási eljárás, amely során széles acél (horganyzott, hidegen hengerelt, melegen hengerelt, pácolt+olajozott) vagy alumínium lemeztekercseket egy úgynevezett hasítógépen átvezetve igény szerinti szélességre, keskenyebb hasítékokra vágnak. Ezek a keskenyebb termékek aztuán a táblásító gépeinken táblásításra, vagy pedig feltekercselésre, csomagolásra és értékesítésre kerülnek.

A Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. 2022-ben és 2023-ban telepítette új nagyteljesítményű hasító gépeit, amelyeknek segítségével vásárlóinkat nem szabványos méretű, egyéni elképzelésüknek megfelelő hasítékokkal, vagy tovább feldolgozás esetén táblákkal is gyorsan és rugalmasan ki tudja szolgálni.

A lemez hasítás előnyei

A lemez hasítás további előnye az igényre szabhatóság mellett, hogy a kiindulási anyagot pontosan a felhasználni kívánt méretre tudjuk vágni, így egyrészt költséghatékonyabb, másrészt pedig a végfelhasználás során a hulladékanyag minimalizálásával környezetbarát megoldás is.

A kiindulásul szolgáló acél- és alumíniumtekercseket a lemez vágás során két lépcsőben hasítani, és táblásítani is tudjuk, így gyakorlatilag tetszőleges szélességű acélhasítékok mellett, akár névjegykártya méretű táblalemezeket is képesek vagyunk előállítani. A két lemezvágó gépsorunkkal tüzihorganyzott, elektrolitikusan (ELO) horganyzott, alucink, aluminizált bevonatú, hidegen hengerelt, melegen hengerelt pácolt+olajozott, melegen hengerelt és festett anyagokat is meg tudunk munkálni.

Hasítékok acél lemezekből és tekercsekből

Lemez hasítási paraméterek

2023-ban telepített gépünk paraméterei

Kiinduló tekercssúly

max. 22,5 tonna

Anyagvastagság

0,40 – 6,00 mm

Anyagtípus

horganyzott, hidegen hengerelt, alumínium, aluzink, pácolt+olajozott és festett lemez

Hasíték méret

24 – 1.550 mm

Sebesség

max. 200 m/perc


2022-ben vásárolt gépünk paraméterei

Kiinduló tekercssúly

max. 3 tonna

Anyagvastagság

0,30 – 2,50 mm

Anyagtípus

horganyzott, hidegen hengerelt, alumínium, aluzink, pácolt+olajozott és festett lemez

Hasíték méret

6 – 750 mm

Sebesség

max. 30 m/perc

A hasított tekercseket raklapon, (igény szerint fóliázott) elválasztófákkal, fóliázva, élvédővel ellátva és átpántolva adjuk át.

Lemez vágás: hasíték választék

A hasíték tulajdonképpen a lemez vágás során egyedi kívánság szerinti, lemez tekercsből  vágott hasítékot jelent. A hasíték előnye, hogy ezt sokkal inkább az egyéni igényekre lehet szabni, így csökkentve tovább a költségeket, valamint végfelhasználáskor a hulladékképződést.

Hasítékok acélból

Horganyzott hasíték választék

Vastagsági tartomány

0,30 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

6 – 1.550 mm

Hidegen hengerelt hasíték választék

Vastagsági tartomány

0,30 – 4,00 mm

Szélességi tartomány

6 – 1.550 mm

Melegen hengerelt pácolt + olajozott hasíték választék

Vastagsági tartomány

1,00 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

24 – 1.550 mm

Rozsdamentes acél hasíték választék

Vastagsági tartomány

0,50 – 4,00 mm

Szélességi tartomány

6 – 1550 mm

2022-ben és 2023-ban vásárolt új lemezhasító gépünkkel a raktáron tárolt tekercsekből a fenti mérethatárokon belül tetszőleges méretű hasítékokat tudunk gyártani vevőink számára.

Amennyiben hasítékot vásárolna, árajánlatra van szüksége, esetleg egyedi elképzeléssel rendelkezik a megvásárolni kívánt termékeket illetően, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. bármelyik elérhetőségén!

Hasító gép hosszú hasítékokkal