Horganyzott lemez

Acél termékek / Horganyzott lemez

Horganyzott lemezek tekercsek formájában

Horganyzott lemez - Bevonatos acéllemezek

Az egyik legismertebb bevonatos termékünk a horganyzott lemez. Ez tulajdonképpen egy acéllemez, amelyet egy kimondottan reakcióképes fémmel, cinkkel vonnak be, így növelve sokszorosára az alapjául szolgáló anyag élettartamát.

Két fajta horganyzási eljárást alkalmaznak. A galvanizáció során elektromos áram segítségével viszik fel a cinket az acél felületére, míg a tüzihorganyzás esetén az acéllemezeket 419,5 °C feletti hőmérsékletre hevített, olvadt cinkbe mártják. A cink a bevonó eljárás során egy egybefüggő réteget képez az acéllemez felületén, így az képes lesz ellenállni az olyan korrodáló behatásoknak is, mint amilyen például a pára, a csapadék vagy a légköri oxigén.

A horganyzott lemez legfőbb felhasználási területei a jármű-, gép- és csomagolóipar, de a tetőfedésben egyre jobban teret hódító cserepeslemeznek köszönhetően az építőipar is egyre szélesebb körben kezdi el alkalmazni.

A Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. fő profilját a bevonatos, azaz horganyzott acél termékek előállítása és értékesítése képzi. Ezért a gyors és rugalmas kiszolgálás érdekében a legkülönfélébb hidegen és melegen hengerelt lemezek mellett bevonatos termékekből is széles termékpalettával és állandó raktárkészlettel rendelkezünk. 

Horganyzott acéllemez árainkról bővebben érdeklődhet a Kapcsolat fülön keresztül – kérjen tőlünk egyedi árajánlatot!

A horganyzott lemez előnyei

Az alumínium és a rozsdamentes acéllemezek mellett a horganyzott lemezeknek is igen széles a felhasználási körük.

Korrózióvédelem. A horganyzott acél hosszú időn át képes ellenállni a környezeti hatásoknak, mivel bármelyik horganyzási eljáráson is esik keresztül, a horgany zárt, egységes bevonatot képez a terméken, az acél felületén keletkező cink-oxid megakadályozza a rozsdaképződést. A horganyzott acéllemezek élettartama nagyjából 50 év, de intenzívebb igénybevétel esetén is legalább 20 évről beszélhetünk különösebb karbantartás nélkül.

Mechanikai terhelhetőség. Mivel az alapanyag acél, ezért nagy teherbírású szerkezetek építésekor a horganyzott acél optimális választás.

Horganzott acél táblalemezek

Horganyzott lemez választék

Cégünk a legkülönfélébb méretű, felületű, ötvözetű, anyagminőségű, szélességű és vastagságú horganyzott lemezeket tartja folyamatosan raktárkészleten. Acéllemezméret választékunkat a leggyakrabban keresett és felhasznált méretekhez igazítottuk.

Horganyzott lemez választék

Méret

Vastagsági tartomány

0,50 – 5,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

A fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből rendelkezünk állandó raktárkészlettel DX51D+Z275MAC, illetve sok méret esetén DX51D+Z275MBC minőségben is.

Táblásító gépeinknek köszönhetően a horganyzott lemezeket tetszőleges hosszra táblásítva tudja megrendelni cégünktől. Acéllemez árainkról érdeklődjön munkatársainknál!

Horganyzott lemez tekercs választék

A horganyzott lemez tekercs gyakorlatilag hegesztési eljárással „végtelenített” horganyzott acéllemez formájában készül. Végtelenített eljárással kerül be a cinkfürdőbe, ahol megtapad az acéllemezen a megfelelő horganyréteg. Az ily módon gyártott horganyzott acéllemez cégünknél tekercs formájában is  értékesítésre kerül. Előnye, hogy a szükséges méretre lehet vágni, így a felhasználási lehetőségeknek csak a lemez szélessége és anyagvastagsága szabhat határt. Végfelhasználáskor nagyban csökkenthető a hulladék mennyisége, így a tekercsből vágott horganyzott acéllemez nemcsak pénztárcabarát, hanem környezetkímélő megoldás is.

Horganyzott lemez tekercs választék

Méret

Vastagsági tartomány

0,50 – 5,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

A fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből rendelkezünk állandó raktárkészlettel DX51D+Z275MAC minőségben. 

A termékeket elsősorban egész tekercsként értékesítjük, de hasító és táblásító berendezéseinkkel egyedülállóan szűk toleranciákkal méretre is tudjuk vágni azokat vásárlóink egyedi igényei szerint.

Horganyzott lemez tekercsből hasíték

A horganyzott hasíték tulajdonképpen egyedi kívánság szerinti, horganyzott lemez tekercsből vágott hasítékot jelent. A horganyzott acél hasíték előnye, hogy ezt sokkal inkább az egyéni igényekre lehet szabni, így csökkentve tovább a költségeket, valamint végfelhasználáskor a hulladékképződést.

 

Horganyzott hasíték választék

Méret

Vastagsági tartomány

0,30 – 5,00 mm

Szélességi tartomány

6 – 1.550 mm

 

2022-ben és 2023-ban vásárolt új hasító gépeinkkel a raktáron tárolt horganyzott lemez tekercsekből a fenti mérethatárokon belül vevőink számára tetszőleges méretű, egyedülállóan szűk toleranciákkal rendelkező hasítékokat tudunk készíteni.

ELO horganyzott acéllemez

Az elektrolitikusan horganyzott acéllemezeket (ELO) elsősorban a legmagasabb minőségi követelményeket támasztó gépjármű, illetve háztartási gépgyártás esetén használják. 

 

ELO horganyzott acéllemez választék

Méret

Vastagsági tartomány

0,75 – 3,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

 

 A fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből rendelkezünk állandó raktárkészlettel DC01+ZE25/25 minőségben.

Alucink horganyzott acéllemez

Az alucink horganyzott acéllemez esetén, ahogyan azt a neve is sejteti, egy alumínium-cink ötvözettel ellátott hidegen hengerelt acéllemezről van szó. Ez egy ugyancsak a környezeti hatásokkal szemben igen ellenálló bevonat. Előnye a cink bevonatos horganyzott acéllemezzel szemben, hogy adott méretre vetítve, árban sokkal kedvezőbb.

Alucink horganyzott acéllemez választék

Méret

Vastagsági tartomány

0,80 – 2,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

A fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből rendelkezünk állandó raktárkészlettel DX51D+AZ150 minőségben.

Amennyiben olcsó horganyzott lemezt keres, árajánlatra van szüksége, esetleg egyedi elképzeléssel rendelkezik a megvásárolni kívánt termékeket illetően, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. bármelyik elérhetőségén!