Rozsdamentes acél termékek

Acél termékek / Rozsdamentes acél termékek

Rozsdamentes acél termékek - laposacél, acél idomok, hengerek, tekercsek

Rozsdamentes acél lemez termékek

A Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. széles rozsdamentes acél termékpalettával és állandó raktárkészlettel rendelkezik, aminek köszönhetően gyors és rugalmas kiszolgálást tudunk biztosítani minden megrendelőnknek.

A rozsdamentes acél előnyei

A rozsdamentes acélt a hétköznapokban számtalan névvel illetik: INOX (angolul inoxydable, azaz rozsdamentes), korrózióálló acél (röv. koracél) vagy rozsdaálló acél. Az elnevezések ellenére a rozsdamentes acél termékek is képesek a
rozsdásodásra, azonban ez az ötvözet sokkal jobban ellenáll a korróziónnak, mint a „hagyományos” acél.

Rozsdásodás elleni képességét a legalább 10,5%-os króm-, de legfeljebb 1,2%-os széntartalmának köszönheti. Amennyiben az ötvöző anyagok között nikkel is szerepel, úgy a rozsdásodásra való hajlam még tovább csökkenthető. A
„hagyományos acél” felületén a környezeti nedvesség hatására vas-oxid, azaz rozsdaréteg képződik, amely az anyag belseje felé haladva teljes mértékbe korrodálni tudja azt. A rozsdamentes acél lemezek esetén, az anyag felületén króm-
oxid réteg képződik, amely bevonatként megakadályozza a rozsdásodást.

Rozsdamentes acélt kimondottan olyan helyeken használnak, ahol a keménység és a rugalmasság mellett a rozsdával szembeni ellenállóképesség is követelmény. Ilyen területek többek között az építőipar, az autó- és repülőgépgyártás, a vegyipar vagy az élelmiszeripar.

Hidegen hengerelt rozsdamentes acél lemez választék

A hidegen hengerelt rozsdamentes acél lemezekből táblaméret tekintetében cégünk széles választékkal rendelkezik, így azonnal, a vásárló igényeihez igazodva tudunk előre vágott táblalemezekkel szolgálni.


A hideghengerlésre az adott ötvözetre jellemző újrakristályosodási hőmérséklet alatt kerül sor, minek során az anyag kristályai a hengerlés irányának megfelelően megnyúlnak, az anyag folyáshatára, szakítószilárdsága és keménysége megváltozik.

Melegen hengerelt rozsdamentes acél lemez választék

Melegen hengerelt rozsdamentes acél lemezeket a megmunkálandó acél újrakristályosodási hőmérséklete feletti hengerlés során állítják elő, több hengeren átvezetve alakítják a megfelelő szélességű és anyagvastagságú lemezekké, majd hűtik vissza.

A melegen hengerelt rozsdamentes acél termékekből táblaméret tekintetében cégünk széles választékkal rendelkezik, így azonnal, a vásárló igényeihez igazodva tudunk előre vágott táblalemezekkel szolgálni.

Rozsdamentes acél henger, egyedi hasíték és egyedi tábla

A rozsdamentes tekercseket egyben is értékesítjük, de igény esetént ezekból a rozsdamentes acél hengerekből hasítékot és táblalemezt is vághatunk. Az így méretre szabott hasítékok, illetve táblalemezek előnye, hogy tovább csökkennek a
költségek, valamint végfelhasználáskor a hulladékképződés.

2019 után vásárolt nagy teljesítményű hasító és táblásító gépparkunkkal a raktáron tárolt hengerekből tetszőleges méretű hasítékokat tudunk gyártani vevőink számára.

Egyéb rozsdamentes acél termékek

Cégünk a hidegen és melegen hengerelt rozsdamentes acél lemezeken túl, egyéb rozsdamentes acél termékeket is kínál.

Rozsdamentes köracél termékek

A rozsdamentes köracél termékek hidegen hengerelt vagy melegen húzott, kör keresztmetszetű rudak. Felhasználási területük az acél- és épületszerkezetek, de többek között kerítéseket, korlátokat és egyéb rácsozatokat is készítenek belőlük.

Rozsdamentes acél cső választék

Rozsdamentes acél csővel számtalan helyen találkozhatunk. Készülhetnek belőlük állványok, korlátok, de a bútorgyártók is előszeretettel használják székek, fotelek és kanapék szerkezeti elemeiként.

Rozsdamentes acél zártszelvény választék

A rozsdamentes acél zártszelvény felhasználásának profiltól függően csak a képzelet szabhat határt. Legnagyobb mennyiségben az építő- és gépipar használja, de gyakorlatilag bármilyen szerkezethez használhatók ezek a rozsdamentes acél termékek, ahol a szerkezeti merevség kialakítása fontos szempont. Tartós és könnyű szerkezeteket lehet zártszelvényből kialakítani, mindennapos felhasználása például polcrendszerek és kapuszerkezetek készítése.

Rozsdamentes acél perforált lemez választék

Cégünk számtalan perforált rozsdamentes acél lemez típust kínál, függően az annak alapjául szolgáló lemez anyagától és paramétereitől, a lyuk típusától és annak kiosztásától. Felhasználási terület szempontjából beszélhetünk ipari- és
mezőgazdasági felhasználásról, de dekorációs célra is tökéletesen megfelelnek ezek a rozsdamentes acél termékek.

Rozsdamentes laposacél választék

A rozsdamentes laposacél melegen hengerelt acél termék, amelyet a végső formázás során téglalap keresztmetszetűvé alakítanak. Alacsony széntartalmának köszönhetően rendkívül jól hegeszthető és alakítható, miközben nagy szilárdsággal rendelkezik. A laposacél legnagyobb felhasználója az építőipar, de hídépítéshez, illetve lépcsők és korlátok készítéséhez is előszeretettel használják.

Amennyiben rozsdamentes acél termékeket keres, árajánlatra van szüksége, esetleg egyedi elképzeléssel rendelkezik a megvásárolni kívánt termékeket illetően, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi
Kft.bármelyik elérhetőségén!