Melegen hengerelt és pácolt lemez

Acél termékek / Melegen hengerelt és pácolt lemez

Melegen hengerelt és pácolt fekete lemezek

Melegen hengerelt lemez (fekete lemez)

Melegen hengerelt lemezeket képlékeny alakítási technológiával, a megmunkálandó acél újrakristályosodási hőmérséklete feletti hengerlés során állítják elő.

Az akár 926 °C-ra felhevített acélt több hengeren átvezetve alakítják a megfelelő szélességű és anyagvastagságú lemezzé, majd hűtik vissza. A meleg hengerlés során, az acéllemezen egy oxidréteg képződik. Ez egy fekete árnyalatú bevonat, ami miatt az így oxidálódott lemezt fekete lemeznek nevezik. A fekete lemezből az oxidréteg eltávolítása után kapjuk meg a fémtiszta acéllemezt.

Melegen hengerelt pácolt lemez

Mivel a mechanikus megmunkálás megváltoztatja a melegen hengerelt lemez szerkezetét, illetve szennyeződhet is, ezért annak korrózióval szembeni ellenállása csökken. Ezt kiküszöbölendő, az így megmunkált lemezt egy úgynevezett kémiai
vagy vegyi pácolási folyamat során passziválják, minek következtében a felületkezelt, pácolt lemez visszanyeri az alapanyag specifikációja szerinti korrózióval szembeni ellenállását.

A melegen hengerelt lemez előnye a hidegen hengerelt változattal szemben, hogy könnyebben alakítható, ezért építőanyagként, illetve hegesztéshez is jobb választás lehet.

Vastagsági tartomány

2,00 – 15,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

Melegen hengerelt lemezek minőségi besorolása

S235JR+N
S235JRC+N
S355J2+N
S355J2G3
S355MC

Pácolt lemezből igény esetén magas minőségű hasítási technológiánknak köszönhetően egyedi szélességű táblalemezeket / terítékeket is elő tudunk állítani.

A Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. a bevonatos és hidegen hengerelt termékek mellett széles választékban tart a legkülönfélébb minőségi besorolású melegen hengerelt, valamint olajozott és pácolt lemezeket is vevőink igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében.

Melegen hengerelt lemez választék

Az alábbi méretskálából gyakorlatilag minden méretből és minőségből rendelkezünk állandó raktárkészlettel melegen hengerelt lemezből. A táblázatban megadott méretű és minőségű választékon túl egyéb méretű és minőségi besorolású melegen hengerelt termékek beszerzését is rövid határidővel tudjuk vállalni.

Vastagsági tartomány

2,00 – 15,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

Melegen hengerelt lemezek minőségi besorolása

S235JR+N
S235JRC+N
S355J2+N
S355J2G3
S355MC
S400-S960

Pácolt, olajozott melegen hengerelt lemezek minőségi
besorolása

DD11
S235JR+N
S355J2+N
S355MC
S400-S960

Meleg lemezből igény esetén magas minőségű hasítási technológiánknak köszönhetően egyedi szélességű táblalemezeket / terítékeket is elő tudunk állatíni.

Melegen hengerelt pácolt tekercs választék

A melegen hengerelt pácolt tekercseket első sorban pácolt+olajazott minőségben, hasító és táblásító berendezéseinkkel egyedi vagy szabvány méretű acélhasítékra vagy acéltáblára felvágva értékesítjük, de természetesen egyedi igény esetén egyben is értékesítjük a pácolt tekercseket.

Vastagsági tartomány

2,00 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

Melegen hengerelt pácolt+olajozott tekercsből, a fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből rendelkezünk állandó raktárkészlettel.

Melegen hengerelt pácolt hasíték választék

A melegen hengerelt pácolt hasítékot gyakorlatilag melegen hengerelt pácolt tekercsből hasítjuk. Az így méretre szabott acélhasíték előnye, hogy tovább csökkennek a költségek, valamint végfelhasználáskor a hulladékképződés.

Vastagsági tartomány

2,00 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

24 – 1.550 mm

Melegen hengerelt tekercs választék

A melegen hengerelt tekercseket első sorban egyben értékesítjük, de természetesen egyedi igény esetén hasító és táblásító berendezéseinkkel nem szabvány méretre is tudjuk vágni azokat.

Vastagsági tartomány

2,00 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

1.000 – 1.250 – 1.500 mm

Melegen hengerelt tekercsből, a fenti méretskálából gyakorlatilag minden méretből állandó raktárkészlettel rendelkezünk.

Melegen hengerelt hasíték választék

A melegen hengerelt hasítékot gyakorlatilag melegen hengerelt tekercsből hasítjuk. Az így méretre szabott acélhasíték előnye, hogy tovább csökkennek a költségek, valamint végfelhasználáskor a hulladékképződés.

Vastagsági tartomány

2,00 – 6,00 mm

Szélességi tartomány

24 – 1.550 mm

2022-ben és 2023-ban vásárolt új hasító gépeinkkel a raktáron tárolt tekercsekből a fenti mérethatárokon belül tetszőleges méretű melegen hengerelt hasítékokat tudunk gyártani vevőink számára.

Amennyiben melegen hengerelt acéllemez terméket keres, árajánlatra van szüksége, esetleg egyedi elképzeléssel rendelkezik a megvásárolni kívánt termékeket illetően, kérjük lépjen velünk kapcsolatba a Szűcs Ferrotrade Fém- és Acélkereskedelmi Kft. bármelyik elérhetőségén!